Tuesday, March 8, 2011

Semangat kesukanan di Mamak

Di FB kebelakangan ni..budak2 dah kembali aktif..cuba menyakiti hati sesama mereka...atau erti kata lain saja cari pasal...

Memang peminat2 bola kat malaysia kebanyakan nye ada pilihan FC sendiri, mcm MU, Liverpool, Arsenal, Chelsea and etc....kalau team dia menang bangga giler...mcm dia sendiri plak yang main...
yang menang ke kalah..mula la cursing atau sumpah saranah dengan kawan2 lain yang tak sokong FC club yang sama...

Nk minat kelab bola luar negara takpe..tapi tak perlu la sampai nk carut2... nk cari gaduh..bukan dia yang menangkan pon..tukang duduk dekat mamak...jerit2 je lebih..tapi menang bangga habis..ntah pape...

antara nama2 samaran yang aku pernah dgr

Chelsea- chelshit
arsenal- ahsengal
liverpool - liverfool
dll

tgk org men bola je pon...pastu kutuk2 yang lebih..mana ntah semangat kesukanan sebenarnya..
sorry la sape2 yang terasa..tapi rasa nye semua ni adalah benar2 belaka :)

No comments:

Post a Comment