Tuesday, April 27, 2010

Getting serious...


Kita sentiasa tidak terlewat untuk berubah ke arah kebaikan mahupun belajar benda yang baru....
kali ni aku betul2 nk fokuskan pada my mind..supaya always serius bila wat sesuatu tu supaya tak menyesal....hidup ni sementara je...bila2 masa je kita leh pergi untuk selamanya..
jodoh pertemuan juga di tangan tuhan....

aku mula rasa sedih/tersedar kepentingan bersikap serius ni...bukan sahaja kerana dari segi akdemik yg lepas yg memberikan aku sedikit kesedaran...tapi pasal basketball....
kalau kita bermain ptg2 tak main betul2...kita tak tahu adakah kita akan dapat bermain lagi dengan kawan2 tersebut,adakah kita akan kekal dgn tahap performance kita...
jadi setiap kali main walaupun ptg2 kita main la bersungguh-sungguh..kerana mungkin kita tidak akan berjumpa lagi atau bermain dengan kawan tersebut dan biarlah mereka ingat tahap kita bermain dimana tahap kita dah secuba sehabis baik....

hebat tak hebat di luar cerita..yg penting kita main betul2...agar kenangan bermain bersama tu sentiasa dikenang dengan kisah kita yg berusaha bersungguh-sungguh....
begitu juga lah dgn perkara2 yg lain..biarlah kita sentiasa bersungguh-sungguh..
jgn la sambil lewa....sesungguhnya hidup ini amat singkat...

No comments:

Post a Comment