Saturday, April 17, 2010

GaDo2

Gambar hiasan


huhu..dah lama tak taip2 kat blog ni...
kali ni nk cite sikit pengalaman aku yang lebih dari 20++ tinggal kat Malaysia...
ramai org (termasuk la nk ingatkan diri aku sendiri) suka mengeluarkan kata2 yg menyakitkan hati yang boleh mencari gaduh...antara nye seperti kata2 yg bongkak atau memperkecilkan org lain....

tapi masalah yg ketara skrg...terutama di FB..bila ada perlawanan bola je...akan wujud la budak2 yg memuji atau mengutuk team2 luar negara....seperti MU,arsenal and so on.... yg memelikkan aku, tak kisah r kalau minat team tu..nk bgi sokongan... tapi bila dia jumpa ngan member dia yg sokong team lain, mulalah kutuk2.. kalau dia menang di kutuk,kalau dia kalah try la defend diri sendiri..... yg peliknye,team tu menang ke kalah takde kena mengena ngan diri dia...dia main judi ke taruh-taruh ni?kecoh semacam..... yg tak tahan leh sampai GADOH!!!hak3...budak2 hingusan yg gaduh2 nih... ada yang fanatik giler... bila ditanya apa sebb ko sokong team tu?dia akan jawab pe ntah..tapi apa sebb yg munasabah ek..... nk kata warganegara UK bukan,nk kata pernah tinggal situ bukan,nk kata pernah main ngan team tu pun bukan..takde kena mengena langsung....

pada pendapat aku, untuk team2 NBA,atau pun bola sepak yg luar negara ni...
aku suka ikut kepada pemain2 dan bagaimana dia org main bila game...kalau player2 yg aku suka dah keluar diganti ngan player2 aku kurang minat....aku maybe tukar minat team lain...
tapi dia org yg fanatik dan 'takde kena mengena' ngan team yg dia org fanatik tu biasa nya akan menjawab..team ni management power, itu, inila...kalau dah tukar manager/coach/player...
still sama ke???

huhu...rasa nya luahan aku ni pun akan menyakitkan hati budak2 yg dah ada kelab bola yg dia org minat...huhu..sorry la sape yg terasa atau tak setuju ngan pendapat aku....jgn salah phm..tujuan aku ialah tak kisah la nk minat pun..tapi takyah r sampai nk gaduh2...asal jumpa itu je la yg naik..mula kutuk2...aku pk gak apa yg dia org kutuk ni,bukannye dia org yg menang,,,dia org tak main kot...tapi mengtuk mengalahkan org yg golkan mlm tu,mcm dia r coach game tu..
huhu
itu je la untuk post kali ni...renung2kan.. dan selamat beramal....

Sekarang ni..aku suka Lakers dgn... MU kot,ntah r,aku tak pasti sgt sape dlam MU skrg.takle nk wat keputusan lagi lepas CR dah keluar.... ;p

No comments:

Post a Comment