Tuesday, February 23, 2010

Weekand best giler...


Ni nak cite....
ari jumaat 19.2.2010...
main dkt Balakong...ramai seyh ada mlm tu budak2 Griffin....
time tu cuti tahun baru cina..org cina sikit gile kat situ...huhu
main full court...sampai lampu padam....

Besok pagi 20.2 plak...ada gathering budak2 SMART....main sungai...best ooo
crocs sampai hanyut...kejar sampai ke bwh...

ptg tu plak...
Griffin ada friendly plak dgn Arion....
rmai yg dtg..best2...

21.2,,,
tengahari tu pergi IKEA...ni 1st time pergi kot...
bau tau rupanya mcm mana ikea tu setelah lama duduk kat KL...huk3....
mlm tu ingat nk p yankees mkn besar sikit..
tapi apakan daya tak jadi, KHB p wata je r mkn KFC...


memang penat...tapi best ooo aktiviti2 yg dijalankan....
sebelum ni asyik duduk bilik je....
dapat keluar2 ni rasa seronok plak...
sampai tak study...
tak wat asignment...lantak r...
ilek sudah~~~wakakkaa

Saturday, February 6, 2010

4way friendly

Pagi kul 9 ada midexam audit lanjutan..keluar awl 30 minit..huhu
lepas tu petang ada game dgn UBSA&Snipers&Pegasus...
kalah semua game...
kita org ada dalam 13 org...
yg tak puas ati nye aku main teruk gile babeng...
sorry guys...
kita kena improve lepas ni jadi lebih gempak nye :-)
huhu....

penat la skrg ni..letih...jadi jumpa lagi..da~~~

Thursday, February 4, 2010

MinTak MaAf...

Topik kali ni mintak maaf(dengan ikhlas)...
di sini aku nk pecah kan kepada 3 kategori:

1) Susah giler nk mintak maap...org yg mcm ni maybe:
-ego nk mengaku salah
-merasakan diri selalu betul
-mahu apology dia betul2 'special' atau 'bernilai'

2)mintak maap bila ada masalah timbul....org mcm ni maybe:
-xsuka megaku salah tapi tak nk masalah semakin besar...
-ego biasa2...

3) selalu mintak maap...ini yg digemari oleh penulis :P
kerana kita ni manusia,hidup sementara kat atas muka bumi ni....
ajal maut di tangan Tuhan...bila2 masa je kita leh pergi untuk selama-lamanya.....
kalau tidak mintak maaf skrg bila lagi agaknye peluang tu?di Hari Raya?
jadi lebih baik la kalau kita selalu bermaaf-maafan dengan org2 disekeliling....
lagipun kadang2 kita tidak perasaan perbuatan kita yg akan menyinggung dan menyakitkan ati org lain...bukankah itu tidak baik....
namun begitu,mintak maaf selalu mungkin akan membuatkan org lain rasa kita tidak ikhlas atau bersungguh2 meminta maaf sebb selalu sgt..naik jelak....
tapi itu tak penting..yg penting adalah niat kita dan tanggungjawab kita untuk menghapuskan salah phm atau dosa kita kepada org lain.....


Jadi di kesempatan ini,sy ingin meminta maaf kepada semua org tidak kira salah silap yg disedari atau tidak disedari di masa lepas,sekarang, dan masa hadapan....
Jumpa lagi~~

Assalamualaikum....