Saturday, January 30, 2010

Kemenangan....


Semalam...pergi cyberjaya..nk friendly ngn Zero..
tapi apa kan daya hujan di situ...
lalu beramai-ramai konvoi...
agak2 dalam 8-10 kereta p sjk dengkil..
kat situ la adanya friendly di antara Griffin dan Zero....
kena byar beb...team kita org kena byar RM30..bahagi 8 sorang Rm4 r....

Perlawanan tu memang agak sengit dan mendebarkan...mata dekat2 je sepanjang game
player Griffin ada 8 org je masa tu...
aku,patrick,ikhwan,sebe,khairi,acap,syazwan,dan farhan(import)....
kita org menang dengan jumlah mata 61-59...
tujuan aku menulis blog ni bukan lah untuk berbangga atau riak :P
tapi untuk memberitahu kegembiraan kita org...
dulu friendly kita org kalah,masa NCBL kalah 3 mata kot...
jadi dapat revenged....wahahaa

tapi sayang nye takde gambar yg diambil sebelum,semasa dan selepas perlawanan untuk dijadikan kenangan :P

oleh itu,aku letak gambar aku je la,wakakaka

Friday, January 29, 2010

Pc Fair Dectar


Malam tadi aku pergi Pc fair kat Dectar tu...
usha2 la pe yg dijual dan awek2 yang ada disekeliling...
balik tu beli la makanan sikit buat isi perut sebb tak mkn mlm lagi...
Sem ni byk plak kej...
tapi tak buat2 :P
rasa mcm letih je kebelakangan ni,nk masuk tido tu senang giler r..
tapi keje byk(alasan,tapi tak wat keje,main FB lebih)

Besok Sabtu malam,kalau ikut perancang
Griffin VS Zero di Cyberjaya...meh la datang bagi sokongan..huk3

Tu je la untuk post kali ni...Jat da da da da~~~

Saturday, January 23, 2010

Hua3

Hari ni ari sabtu..
dah bp lama tak update blog ni,padahal blog ni sape je yg baca ntah..
saje tulis suka2...
kali ni tak tahu nk cakap pe...
tak nk pasal LOVE2...tak nk pasal aktiviti2...
(baik tak yah post pape)

emm,tu je la...bye2

Sunday, January 10, 2010

Mood

Hari ni...rasa takde mood...
dalam bp ari ni,rasa letih+takde mood sgt,senang je nk masuk tido...
tapi skrg bertambah2 letih r..rasa serba kerugian...huk3.
nk tido rasa membazir masa lak,tidoq byk sgt....

nk tgk cite busy ngan keje lain,baik wat keje lagi penting skrg ni....
hmmmm......
nk keluar takde duit.....
dgr lagu kat bilik je la yg syok...huhu





ni salah satu lagu..layan~~~

Friday, January 8, 2010

Redha

Tajuk kali ni REDHA...

kita kena redha ketentuan tuhan....
kita harus sentiasa memperbaiki diri menjadi manusia yang lebih baik...
namun begitu,sekiranya ada dikalangan kita yang tidak menyukai atau melayan kita dengan kurang enak...redha lah...
sedangkan Nabi Muhammad S.A.W yg mempunyai akhlak yg terpuji juga di benci oleh org2 kafir..
ini kan pula kita/sy insan biasa yg serba kekurangan serta sering melakukan kesilapan,jadi tidak hairanlah sekiranya tidak disukai/dipulau dll oleh sesetengah golongan.

Nabi Muhammad S.A.W bersabda: "Bukanlah orang yang kuat itu (dinilai) dengan (kekuatan) dalam pergelutan, sesungguhnya orang yang kuat ialah orang yang dapat menguasai dirinya ketika marah." (Hadis riwayat Bukhari).

Nabi Musa telah bertanya kepada ALLAH: "Ya Rabbi! Siapakah di antara hambaMu yg lebih mulia menurut pandanganMu?" ALLAH berfirman: "Ialah orang yg apabila berkuasa(menguasai musuhnya),dpt segera memaafkan".
(HQR Kharaithi dari Abu Hurairah R.A)