Wednesday, December 30, 2009

Meh layan jiwang sat

video

Lagu mcm ni la layan bila masuk blog aku,huk3

Monday, December 28, 2009

Going to the next and higher level...

Kenangan di court KUO,sekarang dah rosak takle nk wat latihan khas+intensif kat situ lagi

Dah setahun dua bergulumang dengan kesedihan (pasal awek la kot/aku ada awek ke??)...
sehingga adakala mementingkan perempuan dari basketball....
sedangkan basket tidak pernah berlaku curang kepada aku..(pe yg aku mepek ni)
sekarang aku dah sedar...dan semakin sedar...

So,I'm going back to the fundamentals + advanced skills....
perempuan itu berbagai jenis,ada yg setia ada yg tidak....
buat masa ni fokus pada basket la lagi syok...
kejar2 awek ni dah mcm org yg desperate+pathetic ...
dan perasan hensem,org hensem dia dikejar awek,takyah carik pun....


walaupun budak2 kata aku dah tak hebat (pernah hebat ke??)
tapi aku rasa sebenarnya aku semakin improve (perasan sendiri)
ok la...
MASA UNTUK BERAKSI~~~



Sunday, December 20, 2009

Sedey la plak...

Besok dah nk mula kuliah...tapi mlm2 mcm ni rasa tak senang ati la pula...
mana tak nye..termasuk sem lepas dah bp kali dapat pointer bwh 3..huk3...
nk kata mls..memang mls... =p
tapi still rasa result teruk giler..
em,takpe redha la ye kawan2 yg senasib...
ada lagi sem mendatang ni...
kita cuba lagi je la.....
Ganbate!!..

"Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu di dalam kerugian. Kecuali mereka yang beriman, beramal soleh dan berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran." (Al 'Asr 103: 1-3)

Friday, December 18, 2009

Copy suhee punya..

Sy rasa agak tertarik apabila terbaca post dari blog seorang kawan,iaitu saudari Suhee..wee~~
oleh itu terasa nk copy dan paste kan kat sini

Lelaki oh lelaki! pagi2 lg sy da dok pikir psl mende nih,haha..xthu la nape..korg lyn la ea makcik nk merepek nih..

1. Di awal2 percintaan..asik nak msg je..sikit2 nk msg..xde bnde pnting pon nk msg..klw blh 24jam nk msg..mcm2 bnde si lelaki nk tnye si pmpuan nih.. 'u suke mkn ape??minum plak??' blablabla lg..pastu bile si pempuan nih xreply msg dy, dy sggup anto msg bertubi tubi..pastu call2 byk kali, smpai kte yg pmpuan ni pon naik meluat..siket pon xmrh klw kte xreply msg dy..haaa...

Dah lame2..jgn kate call, msg pon tak..klw tipon msti sbln skali je kot..klw msg plak smggu skali,haha! tu pon msg nk bgthu kgembiraan dy je, tnye kabo pon x..huh..pastu klw msg tu, ade je yg x kena..then, jdi la perang dunia kedua..gaduh besar..haih, laki oh laki..klw jenis laki mcm ni, sepak je buntut dy laju2..pdan muke! haha :p


2. Di awal2 percintaan..klw dating, kompem dy jage kte leklok..jln seiring dan sejalan (ala ala lagu ajai nurul gituh) mkn same2, pendek kate, blh thn baik jgk la si lelaki nih..

Dah lame2..klw dating, jgn harap la dy nk jln seiring sejln ngn kte, dy jln dpn, dy tggal kn kte yg pompuan ni kt blakang..ceh..malu la tuh jln ngn kte sbb kte da gemok (sbb bahagie la katekn wktu bsame si dia) geli perot haku..eeeuuwww! :p klw laki jenis mcm ni, ikat je dy kat pokok..bia semut api gigit2 bdn dy..haha!

3. Di awal2 percintaan..korg yg pempuan nih ckp jela pape yg korg mintku sume dy bg..kte ckp je 'eh, awk..comel la bear tuh' atau yg ni 'awk,cntiknye handbag tuh!!' Lat semggu pastuh, kompem dpt pnye..'suprise yang!' haha :p

Dah lame2..xde adiah2 ni..jgn hrp la korg blh dpt lg ape yg korg ckp 'cantek or comel' dpn dy..huh..adiah korg xakn dpt mlain kn utk hntrn tunang n kawin nnti,haha! tu pon klw ade jodoh korg ngn dy..ngehehe..ni lah laki..hangat2 tahi ayam.. klw laki jenis mcm ni, cocok je perot dy ngn jarum peniti byk2..kompem dy tekezot2.. :p

4. Di awal2 percintaan..slalu sgt jmpe..blh kate kerap lah..xde hal pnting pon nk jmpe..xpaham haku..ahaha..kdg2 nk p mane2 sume dy nk ajk si pmpuan nih..nk p mkn jap kt kdai mamak pon dy soh teman.. :p

Dah lame2..dah xde dah nk jmpe2..stahun skali je kot..wlupn gf dy tuh dekat sejengkal je ngn dy..dy wat dang je..pndg pon tak..dah mule dah pndg pompuan len (yg nih jenis laki boye darat okeh!) klw jnis mcm ni la..toksah d lyn..baik berpisah..tol x?? dah dy da x besukur dgn ape dy ade..kan kan kan?? da ade awek sopan, baik, comel tp dok kejar2 pmpuan len..bolayan laki camni..ceh! i don't like ok..meluat..klw jenis laki mcm ni, baling je bom beracun kat dy ye..


Semua ni adalah pndpt saye semate2..xde kena mgena dgn yg hidup ataupun mati..kpd lelaki2 d luar sane, jgn lah terase..ni cume pndpt saye je..tp lelaki di luar sane cube la sayangi ape yg anda ade..kdg2, bile org tu dah xde baru kte nk pk ape bnda bodoh yg kte dah wat kn..hmmm...k lah..renung2 kan dan slmt beramal! chow dlu..bubui! :)

Ada jugak sedikit sebanyak kebenaran luahan hati saudari suhee ni..huhu...
jadi renung2kan..dan selamat beramal~~~