Wednesday, December 30, 2009

Meh layan jiwang sat


Lagu mcm ni la layan bila masuk blog aku,huk3

Monday, December 28, 2009

Going to the next and higher level...

Kenangan di court KUO,sekarang dah rosak takle nk wat latihan khas+intensif kat situ lagi

Dah setahun dua bergulumang dengan kesedihan (pasal awek la kot/aku ada awek ke??)...
sehingga adakala mementingkan perempuan dari basketball....
sedangkan basket tidak pernah berlaku curang kepada aku..(pe yg aku mepek ni)
sekarang aku dah sedar...dan semakin sedar...

So,I'm going back to the fundamentals + advanced skills....
perempuan itu berbagai jenis,ada yg setia ada yg tidak....
buat masa ni fokus pada basket la lagi syok...
kejar2 awek ni dah mcm org yg desperate+pathetic ...
dan perasan hensem,org hensem dia dikejar awek,takyah carik pun....


walaupun budak2 kata aku dah tak hebat (pernah hebat ke??)
tapi aku rasa sebenarnya aku semakin improve (perasan sendiri)
ok la...
MASA UNTUK BERAKSI~~~



Sunday, December 20, 2009

Sedey la plak...

Besok dah nk mula kuliah...tapi mlm2 mcm ni rasa tak senang ati la pula...
mana tak nye..termasuk sem lepas dah bp kali dapat pointer bwh 3..huk3...
nk kata mls..memang mls... =p
tapi still rasa result teruk giler..
em,takpe redha la ye kawan2 yg senasib...
ada lagi sem mendatang ni...
kita cuba lagi je la.....
Ganbate!!..

"Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu di dalam kerugian. Kecuali mereka yang beriman, beramal soleh dan berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran." (Al 'Asr 103: 1-3)

Friday, December 18, 2009

Copy suhee punya..

Sy rasa agak tertarik apabila terbaca post dari blog seorang kawan,iaitu saudari Suhee..wee~~
oleh itu terasa nk copy dan paste kan kat sini

Lelaki oh lelaki! pagi2 lg sy da dok pikir psl mende nih,haha..xthu la nape..korg lyn la ea makcik nk merepek nih..

1. Di awal2 percintaan..asik nak msg je..sikit2 nk msg..xde bnde pnting pon nk msg..klw blh 24jam nk msg..mcm2 bnde si lelaki nk tnye si pmpuan nih.. 'u suke mkn ape??minum plak??' blablabla lg..pastu bile si pempuan nih xreply msg dy, dy sggup anto msg bertubi tubi..pastu call2 byk kali, smpai kte yg pmpuan ni pon naik meluat..siket pon xmrh klw kte xreply msg dy..haaa...

Dah lame2..jgn kate call, msg pon tak..klw tipon msti sbln skali je kot..klw msg plak smggu skali,haha! tu pon msg nk bgthu kgembiraan dy je, tnye kabo pon x..huh..pastu klw msg tu, ade je yg x kena..then, jdi la perang dunia kedua..gaduh besar..haih, laki oh laki..klw jenis laki mcm ni, sepak je buntut dy laju2..pdan muke! haha :p


2. Di awal2 percintaan..klw dating, kompem dy jage kte leklok..jln seiring dan sejalan (ala ala lagu ajai nurul gituh) mkn same2, pendek kate, blh thn baik jgk la si lelaki nih..

Dah lame2..klw dating, jgn harap la dy nk jln seiring sejln ngn kte, dy jln dpn, dy tggal kn kte yg pompuan ni kt blakang..ceh..malu la tuh jln ngn kte sbb kte da gemok (sbb bahagie la katekn wktu bsame si dia) geli perot haku..eeeuuwww! :p klw laki jenis mcm ni, ikat je dy kat pokok..bia semut api gigit2 bdn dy..haha!

3. Di awal2 percintaan..korg yg pempuan nih ckp jela pape yg korg mintku sume dy bg..kte ckp je 'eh, awk..comel la bear tuh' atau yg ni 'awk,cntiknye handbag tuh!!' Lat semggu pastuh, kompem dpt pnye..'suprise yang!' haha :p

Dah lame2..xde adiah2 ni..jgn hrp la korg blh dpt lg ape yg korg ckp 'cantek or comel' dpn dy..huh..adiah korg xakn dpt mlain kn utk hntrn tunang n kawin nnti,haha! tu pon klw ade jodoh korg ngn dy..ngehehe..ni lah laki..hangat2 tahi ayam.. klw laki jenis mcm ni, cocok je perot dy ngn jarum peniti byk2..kompem dy tekezot2.. :p

4. Di awal2 percintaan..slalu sgt jmpe..blh kate kerap lah..xde hal pnting pon nk jmpe..xpaham haku..ahaha..kdg2 nk p mane2 sume dy nk ajk si pmpuan nih..nk p mkn jap kt kdai mamak pon dy soh teman.. :p

Dah lame2..dah xde dah nk jmpe2..stahun skali je kot..wlupn gf dy tuh dekat sejengkal je ngn dy..dy wat dang je..pndg pon tak..dah mule dah pndg pompuan len (yg nih jenis laki boye darat okeh!) klw jnis mcm ni la..toksah d lyn..baik berpisah..tol x?? dah dy da x besukur dgn ape dy ade..kan kan kan?? da ade awek sopan, baik, comel tp dok kejar2 pmpuan len..bolayan laki camni..ceh! i don't like ok..meluat..klw jenis laki mcm ni, baling je bom beracun kat dy ye..


Semua ni adalah pndpt saye semate2..xde kena mgena dgn yg hidup ataupun mati..kpd lelaki2 d luar sane, jgn lah terase..ni cume pndpt saye je..tp lelaki di luar sane cube la sayangi ape yg anda ade..kdg2, bile org tu dah xde baru kte nk pk ape bnda bodoh yg kte dah wat kn..hmmm...k lah..renung2 kan dan slmt beramal! chow dlu..bubui! :)

Ada jugak sedikit sebanyak kebenaran luahan hati saudari suhee ni..huhu...
jadi renung2kan..dan selamat beramal~~~

Thursday, November 26, 2009

KAKS

14 haribulan 11 aritu..
budak2 dah habis exam...
aku pergi program KAKS..huhu
ramai mek2 kelate,lelucky plak ramai kosmate aku...
memang best r..
join program ngan kosmate ramai2...
rasa ilek je...member2 ramai..huhu
kenangan ngan kosmate tu...huhu
nk letak gambar..tapi kena mintak kat Amnan dulu da~~~huhu


Wednesday, November 11, 2009

Habis exam


hari ni 11/11/09
paper last MA 8.30-11.30 pg...
habis paper tu..
KHB+Hisyam+izzat+jaha..=kami
telah mengadakan aktiviti yg berfaedah..
itu ice skating...
aktiviti semester ini telah pun berjalan dgn lancar..
walaupun wujud sedikit kekangan2 yg menimpa...

dgn aktiviti yg diajlnkan ni..
iaitu aktiviti yg sihat lagi bermakna ini...
dpat mengeluarkan peluh kepada semua peserta...
kepada Z,dapat kuruskan badan...huhu


Wednesday, October 28, 2009

Al-fatihah kepada sahabat ku Azrin

hari ni aku mendapat berita sedih..
kawan ku Azrin baru sahaja meninggal. ..
semoga rohnya dicucuri rahmat dan berada di tempat org2 yg soleh...

Aku dah lama berniat dalam hari nk pergi rumah dia melawat waktu dia sakit..
tapi entah mcm mana tak berkesempatan..
aritu dgr cite dia masuk HKL...
aku nk sgt p lawat,tapi ada exam,ingat besok lepas exam nk p...
tapi tak sempat...
rasa sedih sgt,tk pernah jumpa dia lepas dia sakit,tak lawat dia.
tak sempat pun nk mintak maaf...

Azrin ni aku kenal seorang yg baik...
dulu kalau tak dia hampir manjadi ahli Griffin..
tapi sebb tak bp sihat dia tarik diri....
aku pun lupa nk suro kirim salam kat dia masa melawat dia...
tapi kini semua dah terlambat...
aku arap agar segala dosa2 salah silap aku kepada dia dimaafi...

kehilangan seorang kawan ini membuatkan kita berfikir sejenak...
bertapa berharga nya kawan di sekeliling...
kadang-kadang kita tak berapa nk menghargai sehingga lah bila beliau sudah tiada...
jadi lepas ni..
harap semua org tabah..
dan hargai setiap saat bersama..
sesungguhnya idup ini hanya sementara...

Sedekahkanlah Al-fatihah kepada saudara Azrin...
Al-fatihah~~~

Friday, October 23, 2009

Potong rambut

Semalam aku nk potong rambut kat satu kedai ni..
pergi punya pergi tutup la plak....
pergi la kat kedai melayu ni......
lepas ptong rasa sedih lak...
dh mcm PALAPES punya style cuma panjang sikit,haha
arini 1st time mkn kat azura pakai topi,huhu....
da~ ~~

Saturday, October 17, 2009

3rd year

Sedar tak sedar dah 3rd year aku kat sini....
kalau org biasa dah nk grad da,final year...
tapi aku bukan...........
sepanjang 3 tahun ni,
mana awek?
result teruk?
game sucks?
kenangan bersama kosmate pun kurang...
aktiviti persatuan tak aktif...
mcm2 lagi la.....
emmmm
takpe,idup ini hanya sementara..
tak semua yg kita nk kita dpat....
selagi kita masih hidup ni..
marilah cuba wat yg terbaik......kui3

Wednesday, October 7, 2009

My lovely KIY

Arini baru je kalah dgn KPZ...
71-49 kot,,,
besar gak perbezaan tu~~~
semlm lawan Amin,sengit..
menang 2 point...
fuh,seronok giler~~~~
3RD AND 4th placing takde match r...
jadi dua2 dpt no 3 kot..
kalau tak kena lawan KKM lagi..kui3
besok nk tgk final...
enjoy~~~~!!!

Monday, October 5, 2009

KIY batch 2009/2010

It has been a long2~~ time I haven't update this blog.....
this is my Teammate...Kolej Ibrahim Yaakob
the picture was taken before a match with KIZ.....
now, we have won 2 games...
and tommorow tuesday at 5...
quater finals vs KAB....
if we win this game,we will be in top 4...
wish us luck yo~~~

Tuesday, September 15, 2009

KHB

Semalam 15 september..

apek dtg ke bilik aku,
ingin membawa aku ke McD..lapar katanya...
ajak punya ajak..bincang2...
akhirnya KHB+Apek pergi ke McD mlm tersebut.....
tapi malang nye..1 gambar pun tak ambik...
presiden r ni,ada camera tak nk tangkap..haha

Sewaktu di Mcd...
apek telah pun mendapat Thesis/assignment yg boleh menentukan sama ada dia layak atau tidak mendapat pengikhtirafan KHB yang jauh lebih tinggi tarafnya berbanding pangkat prof yg sudah pun dimiliki oleh Prof,Dr Apek.......

Di mcD tersebut ramai giler org..kaunter 1 je plak yg bukak...
tapi ada byk awek oo time tu...huhu..
usha2 je la....
em sampai di sini je la kali ini...
lain akli cite lain plak.,.
chau

Friday, September 4, 2009

Exams...

Besok hari sabtu,ada paper audit,lusa ada MA,tulat ada IB...

emmm...

PKK exam aritu dh la dapat rendah,rasa sedih plak~~~hoho...tapi nk wat mcm mana dah lepas...

AA plak,sedang2 jek rasa...mcm tak puas hati lagi study tu....

IA2 plak ada la silap sikit rasanya,lebih puas hati la berbanding 2 yg lepas tuh...


Takpe2 yg lepas biar berlalu,paper yg akan datang ni kena wat betul2..

ni asyik tido,tgk cite,main game ngan apek jek..kui3.....



Yang lepas la menjadikan kita yg skrg~~~

Gambar tgh nk main game ngan apek..serius nk menang nih..apek lak pandang rendah ye kat aku..kui3

Friday, August 21, 2009

L.O.V.E

Basketball Life



I started playing basketball from long -long time ago...

actually around 6-8 years lor...

Since I play ...It has given me a lot of memories and other things that I could not tell it in words..



So this is a picture my current team..the team that I joined for NCBL 2009



This pic was took after won against Amfabia Froggers(sorry 4 those are not in the pic)

GRIFFINS


PUTRA (my cousin) 1
BEN 3
SYAZWAN(cap&manager) 4
ASYRAF 7
SEBE 8
HAZMAN 9
SHAH 10
PAKUWI 11
J-KEY 13
HAZWAN 14
MICHI(neighbour) 15
PATRICK JR 16
HAIRI 17
FUAD 23
SHAQ 33

Sorry u guys we did't make it to be a champion team....and sorry 4 all bad managed by me...such as little playing time, did't do lot of train and so on....

Thursday, August 20, 2009

Kumpulan Harimau Beriman

Kali ni sy akan memperkenalkan Group KHB:


-Kumpulan KHB ini bermula dgn berbagai2 jenis nama(skrg KHB)
-Mulanya dari 5 org menjadi 4 atas sebb2 tertentu (sedih jgk la)
-Semua ahli adalah penghuni KIY,otai la katakan tetapi lebih tertumpu
di bahagian Underground...jd budak2 skema,junior2 memang susah
sikit nk kenal kita org...
-KHB mengamalkan sistem demokrasi..(semua adalah ketua)






1.Fujorchi (Ketua Kewangan)






Sy melantik diri sendiri sebagai ketua kewangan atas sebb2 tertentu..hik3....
pelajar FEP...
menetap di TAMAN KERAMAT skrg
merupakan seorang yg macho,handsome,hebat dan bla2...(maafla terpuji diri sendiri lak)




2.ZACK KELATE (Ketua Perancangan)











Zack dilantik menjadi ketua perancangan, kerana mampu mencari idea2 aktiviti2 kumpulan yg akan dibincangkan di dalam 'Mesyuarat Perdana KHB' demi mendapatkan kelulusan projek.Projek dan aktiviti2 yg berfaedah shj biasanya akan diluluskan di dalam mesyuarat perdana..seperti.Genting Highlands,Azura,Sunway dan sebagainya....

Zack merupakan seorang yang matang,bijak membuat keputusan dan yg paling penting pandai mengayat awek2 =p

Pelajar Fkejut:JKEES

mempunyai identiti, memakai baju hitam..dan dialah clark kent....pernah menjadi rumate aku ketika 1st year...sekrang menjadi rumate sood yg akan dikenalkan sebentar lagi




3. G shuhaizi (Ketua Pengkajian)



G dilantik menjadi ketua pengkajian kerana kemahiran dan kerajinannya di dalam mencari maklumat2berkaitan projek yg ingin dijalankan..seperti laluan perjalanan...kos2...dan bahan2 diperlukan untuk sesuatu projek...



Fkejut: JKKP

merupakan seorang yg agak pemalu(boleh lihat sendiri dari gambar),cool...dan famous dikalangan awek2 kos beliau(mesti aku kena marah pasni)





3.Caet Sood (Ketua Perhubungan)





ketua yg berikut adalah sood yg merupakan ketua perhubungan..kerana beliau sering menghubungkan ahli2 di dalam KHB..dan menjadi penghubung di dalam melancarkan aktiviti futsal di kolej(underground jek tau)


Fkejut:JKMB


Sood merupakan seorang yg terkenl di dalam PPSM...


junior2 memanggil beliau 'abg shahir'

Perkenalan Diri

Hari ini sy ingin memperkenalkan diri sy sendiri




21/08/09


Nama: FUAD 'IZZUDDIN BIN DZULKIFLI

TARIKH LAHIR: 11/07 umur rahsia..kui3

Group: KHB

Basket team: Griffin(current)

Gender : Male lor...

Fav sport: Basketball

A.K.A : Fuad/Hanamichi/Jordan/Fujorchi

Fav activities: Basketball,watching movies or dramas, sleeping,eating,study??? hang out with friends...,so many lor

Fav food : Not sure

Fav drink: Not sure too =p

Siblings: have to know me in real person

Personality: Have to guess yourself

Hates : liar...people smoking(not smokers)..unpunctual human being...and so on..heh3

My advice: Always appreciates and love your family , friends..and all things in the world that valueables that been given by ALLAH s.w.t..sentiasa la REDHA

Aku Berjaya Membuat Blog





21/8/2009 Hari di mana blog ini dicipta...kui3